Sijsling naar finale in Alphen, Hogenkamp en Kerkhove niet

Redactie

Tennisser Igor Sijsling heeft de finale bereikt van de challenger in Alphen aan den Rijn. De Amsterdammer, als vierde geplaatst, rekende zaterdag in twee sets af met de Fransman Tristan Lamasine: 6-4 en 6-3. Hij treft zondag in de finale de Bosniër Damir Dzumhur, die in de andere halve finale won van de Sloveen Grega Zemlja met 7-5 en 7-6 (3). Zhumhur is als eerste geplaatst in het TEAN International.

Sijsling won het proftoernooi in Alphen al eens, in 2011. Hij is nog maar net hersteld van een knieblessure en meldde zich daarom af voor de komende ontmoeting met Zwitserland in de Davis Cup.

Het tennistoernooi in Alphen aan den Rijn krijgt bij de dames geen Nederlanders in de finale. Zowel Richel Hogenkamp als Lesley Kerkhove verloren zaterdag in de halve finales.

Hogenkamp liet zes wedstrijdpunten onbenut tegen de Kroatische Tena Lukas, waardoor ze de partij na drie sets alsnog uit handen moest geven: 1-6, 6-3 en 6-7 (9). Kerkhove bleek niet opgewassen tegen de Belgische Marie Benoit en stapte na twee sets als verliezer van de tennisbaan: 5-7 en 4-6.

Sijsling naar finale Alphen
Sijsling naar finale Alphen (Foto: ANP)