3D Touch op iPhone 6s

Pheno

Apple heeft de iPhone 6s en iPhone 6s Plus aangekondigd. Het is gemaakt van een nieuw aluminium-legering, met als nieuwe kleur rozegoud. In plaats van multi-touch heeft het apparaat 3D Touch.

3D Touch leest de druk die je uitoefent op het scherm. Hierdoor zijn er nieuwe gebaren en interactie mogelijk met apps. Door zachtjes te drukken krijg je bijvoorbeeld een preview van een bericht, terwijl als je daarna ietsje harder drukt naar het bericht zelf gaat om bijvoorbeeld te gaan antwoorden. Het nieuwe besturingssysteem iOS 9 gaat natuurlijk gebruikmaken van deze nieuwe mogelijkheden.

De processor is een nieuwe A9, die 70% sneller is dan de A8 in de iPhone 6. Het GPU-gedeelte is 90% sneller dan de eerdere GPU-versie. Touch-ID, dat je vingerafdruk herkent, is twee keer sneller geworden. De camera is een iSight met 12 megapixel en technieken om de kwaliteit van de foto's te waarborgen. Wil je video met 4K resolutie opnemen, dan kan dat met deze nieuwe camera. Met Live Photos kun je kleine stukjes tijd opnemen, zodat je beweging en geluid hebt om dat moment extra te herinneren. Het zijn geen video's, maar een paar foto's vlak achter elkaar, van een stukje voor en na het moment van de foto zelf. Deze feature staat standaard aan, je hoeft alleen een foto te maken zoals je normaal doet. Facebook gaat dit jaar de Live Photos nog ondersteunen.

iPhone 6s en iPhone 6s Plus komen 25 september als eerst uit in landen als Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Nederland mag weer wachten tot ergens verder dit jaar. Prijzen in Amerika zijn hetzelfde als de iPhone 6 bij introductie, maar dat is met netwerkplan, dus het is nog even afwachten op de prijzen voor de losse toestellen. Apple heeft ook een upgrade-programma aangekonigd voor Amerika, of zoiets in Nederland komt is nog even de vraag. Op 16 september komt iOS 9 uit.

iPhone 6S

iPhone 6S

Amerikaanse prijzen met netwerk