Faces-reünie na veertig jaar

Redactie

Voor het eerst in veertig jaar stonden zanger Rod Stewart, gitarist Ron Wood en drummer Kenney Jones zaterdagavond weer samen op een podium onder hun oude groepsnaam The Faces. De reünie vond plaats in de Hurtwood Park Polo Club in het Engelse Horsham als onderdeel van een door Jones georganiseerd benefietconcert om geld op te halen voor de strijd tegen prostaatkanker.

The Faces was in de vroege jaren zeventig een succesvolle rockgroep die ook in Nederland grote hits scoorde met nummers als Stay With Me, (I Know) I'm Losing You en Cindy Incidentally. De band viel uit elkaar toen gitarist Wood in 1975 een vaste aanstelling kreeg bij The Rolling Stones als vervanger van Mick Taylor. Rod Stewart, die naast The Faces al een solocarrière had, stortte zich daar vervolgens helemaal op en Kenney Jones werd drummer bij The Who. The Faces bestond verder uit bassist Ronnie Lane en klavierspeler Ian McLagan.

Al meer dan tien jaar is er gespeculeerd over een eventuele reünie. De afgelopen jaren is er enkele keren onder de naam The Faces gespeeld, maar met Simply Red-zanger Mick Hucknal in de plaats van Stewart. Maar dit weekend vond de eerste werkelijke hereniging inclusief de oude zanger plaats, al zijn nu Lane en McLagan er niet meer bij. De bassist overleed in 1997, de klavierspeler afgelopen jaar.

Tijdens het reünie-optreden werd het herenigde trio bijgestaan door negen andere muzikanten, onder wie drie achtergrondzangeressen en drie blazers. Voor een publiek van vijfduizend gelukkige fans speelde de groep zeven songs, waaronder de oude successen Ooh La La, (I Know) I'm Losing You, Stay With Me en Sweet Little Rock & Roller.

Faces-reünie na veertig jaar
Faces-reünie na veertig jaar (Foto: BuzzE)