Zwarte Idris Elba 'te straat' voor rol als James Bond

Redactie

De Britse auteur Anthony Horowitz vindt Idris Elba niet geschikt voor de rol van James Bond. "Elba is naar mijn mening een beetje te ruig voor de rol. Dat heeft niets met kleur te maken. Ik denk dat hij een beetje 'te straat' is voor Bond", aldus Horowitz tegen Daily Mail.

Horowitz schrijft momenteel de volgende James Bond-thriller Trigger Mortis. Hij ziet Adrian Lester als de geknipte kandidaat voor de rol. In het interview van vrijdag laat hij verder doorschemeren geen groot fan te zijn van Sky Fall, geregisseerd door Sam Mendes, omdat de 007-agent in de film naar zijn mening zwak overkomt. Voor Daniel Craig heeft hij wel een goed woordje over, hij vindt de Britse acteur 'geweldig'.

Overigens heeft Horowitz dinsdagmiddag op Twitter zijn excuses aangeboden. Hij kreeg op social media veel kritiek over zich heen over zijn uitlatingen. In een verklaring op Twitter laat hij weten dat het hem erg spijt als hij mensen beledigd heeft. "Het was niet mijn bedoeling mensen te kwetsen", aldus Horowitz. "Ik ben een schrijver, geen regisseur dus wat weet ik er nou eigenlijk van? 'Straat' als verwijzing naar Elba was een slechte woordkeus", geeft hij toe.

Ook voormalig Bond-acteur Sir Roger Moore liet zich eerder al uit over de buzz rondom Elba als mogelijke toekomstige Bond. Volgens Moore is James Bond 'nou eenmaal' een blanke Britse gentleman. Ondanks dat er in Groot-Brittannië al ettelijke generaties mensen met een kleurtje rondlopen.

Horowitz: Elba 'te straat' voor rol als Bond
Via gelekte emails werd bekend dat Elba op een lijstje van Sony staat (Foto: BuzzE)