Strootman wordt opnieuw geopereerd

Redactie

Kevin Strootman moet opnieuw geopereerd worden aan zijn linkerknie. Hij gaat dinsdagochtend nog onder het mes, zei hij op Twitter.

De Nederlandse voetballer is al twee keer geopereerd aan zijn knie. Dat heeft niet het gewenste resultaat gebracht voor de middenvelder van AS Roma. "Door een gebrek aan kracht kan ik nog niet meedoen op het hoogste niveau."

Medici en de medische staf van AS Roma hebben Strootman aangeraden om de voorste kruisband op een andere positie te laten herstellen, zodat hij in de toekomst minder last heeft van zijn knie. "Ik ben enorm teleurgesteld dat ik niet kan spelen voor Roma en het Nederlands elftal voor de komende maanden. Ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op het veld te staan."

Strootman liep in maart vorig jaar een zware knieblessure op, waardoor de fysiek sterke middenvelder het WK miste. Strootman maakte eind 2014 zijn rentree, maar die bleek van korte duur. Eind januari werd tijdens een kijkoperatie kraakbeenletsel aangetroffen, waardoor de 25-voudig international opnieuw ver werd teruggeworpen. Halverwege augustus zat hij wel weer bij de wedstrijdselectie van AS Roma, maar hij kwam niet in actie. Zijn rentree leek dichtbij, maar nu blijkt dat hij opnieuw lang niet zal kunnen spelen.

Strootman wordt opnieuw geopereerd
Strootman wordt opnieuw geopereerd (Foto: ANP)