Waylon-vervanger Common Linnets mag praten!

SunChaser

Dat was bijzondere televisie tijdens de eerste aflevering van De Wereld Draait Door. De Common Linnets waren te gast en Waylon-vervanger JB Meijers mocht zowaar praten van Ilse de Lange. (fragment!)

Waar JB Meijers in het verleden alleen kort mocht antwoorden als hem direct een vraag werd gesteld, wat zelden zo was want alle aandacht ging natuurlijk naar die arme in de steek gelaten Ilse, bleek de sidekick dit keer ook op eigen initiatief te mogen praten. JB praatte honderuit over de vele festivals die het duo aandeed deze zomer. Het spreekverbod is niet alleen opgeheven voor Nederland want ook in het buitenland mag hij gewoon in de microfoon praten tijdens interviews. In een mooie compilatie was te zien dat JB gewoon uit zichzelf dingen mocht roepen. Bijvoorbeeld dat een optreden supergeil was (uitspreken met Duits accent).

Dat Meijers nu mag praten van Ilse is wellicht het resultaat geweest van onderhandelingen tussen de gitarist en het plattelandsmeisje: JB gaat komend jaar niet op tournee met zijn vaste band De Dijk maar wordt fulltime Common Linnet. Wij ruiken een midlifecrisis, hij is immers een man van middelbare leeftijd die na meer dan 30 jaar zijn vertrouwde nest inruilt voor een jong ding. Daarom hopen wij dat Ilse de gitarist niet teveel speelruimte geeft. Voor je het weet wil JB een cabrio en gaat hij solo.