Menno Bentveld in pak voor tv-quiz Dubbelspel

Thom Puiman (Juicyhil)

Menno Bentveld verruilt zijn camouflerende Vroege Vogels-outfit binnenkort voor een net pak als hij vanaf maandag 31 augustus voor de VARA de dagelijkse kennisquiz Dubbelspel presenteert. In de dagelijkse tv-quiz kunnen spelers misleidende antwoorden geven om tegenstanders te snel af te zijn.

''Een nieuwe kennisquiz bij de VARA, naast Per seconde wijzer en Twee voor twaalf. Dubbelspel wordt een kennisquiz van hoog niveau. Daarnaast draait het om strategie. De mensen die meedoen bepalen zelf wanneer ze hun kennis uitspelen. Ze kunnen ook punten verdienen door expres een fout antwoord te geven en met een pokerface tegenstanders meekrijgen", vertelt Menno. Dubbelspel is van maandag tot en met donderdag om 19.55 uur te zien op NPO2.

Vroege Vogels viert dit jaar het zestigjarig bestaan. Het VARA-programma is momenteel bezig met de Verkiezing van de Nationale Vogel. Menno hoopt op een grote verkiezingsavond op NPO1. "Dan kiest Nederland de nationale vogel, welke vogel dragen Nederlanders het meest in ons hart?"

Vanaf dinsdag 1 september presenteert Bentveld met de nieuwe presentatrice Milouska Meulens Vroege Vogels op televisie.

Menno Bentveld in pak voor tv-quiz Dubbelspel
Menno Bentveld in pak voor tv-quiz Dubbelspel (Foto: BuzzE)