Nederlandse documentaire gaat naar Cambridge

Redactie

De Nederlandse documentaire Streetkids United II: The Girls From Rio is geselecteerd voor het Cambridge Film Festival, het grootste filmfestival van Groot-Brittannië. Films worden in Cambridge grotendeels in de buitenlucht vertoond.

Ook is Streetkids II geselecteerd voor het Marbella Film Festival in Spanje. Dat heeft producent JaJa Film Productions maandag laten weten. Cambridge vindt half september plaats, het filmfestival van Marbella is half oktober.

Streetkinds United II vertelt over het WK Voetbal voor Straatkinderen, dat vorig jaar in Rio de Janeiro werd georganiseerd. De documentaire volgt het Braziliaanse meisjesteam, de Favela Street Girls, tijdens hun deelname aan dit WK. Eerder was de film ook te zien op het Pula Film Festival in Kroatië.

Naast de documentaire heeft JaJa Film Productions ook een fototentoonstelling over de Street Child World Cup samengesteld met foto's van de Nederlandse fotografen Robin Utrecht en Marco Hofste. Deze tentoonstelling was het afgelopen jaar al op meerdere plekken te zien waaronder de Amsterdam ArenA.

Nederlandse documentaire gaat naar Cambridge
Nederlandse documentaire gaat naar Cambridge (Foto: BuzzE)