Nieuwe dubbelslag Dujardin op EK dressuur, Minderhoud vijfde

Boris (borisz)

Amazone Charlotte Dujardin heeft tijdens het Europees kampioenschap dressuur, net als twee jaar geleden, zowel de grand prix special als de kür op muziek weten te winnen. Zaterdag won de olympisch kampioene al de grand prix special en vandaag was ze met haar paard Valegro nipt de sterkste tijdens de afsluitende kür op muziek. 

Dujardin was de laatste deelneemster en noteerde uiteindelijk 88,982%. Ze wist dat ze de score van Kristina Bröring-Sprehe moest verbeteren. De Duitse amazone reed voor haar en kwam tot een socre van 88,875%. Het brons ging naar de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat met Delgado met een score van 82,714%. 

Hans Peter Minderhoud werd de beste Nederlander. Met zijn paard Johnson kwam hij tot een score van 82,411%, goed voor de vijfde plaats. Zowel Diederik van Silfhout als Patrick van der Meer reden voor hun doen een prima proef, maar het was voor beide ruiters niet genoeg voor een podiumplaats. 

Van der Meer opende de finale in Aken en reed met Uzzo naar een score van 74,375% waarmee hij uiteindelijk op de elfde werd. Van Silfhout kwam met Arlando tot een score van 78,696%, wat uiteindelijk goed bleek voor de negende plaats. Het EK dressuur leverde leverde Oranje uiteindelijk twee medailles op. Er was donderdag goud voor het team bij de landenwedstrijd en zaterdag won Minderhoud brons op de grand prix special. 

Vanaf woensdag zijn in Aken de springruiters aan de beurt. Ook de menners beginnen dan aan hun Europees kampioenschap.