Bouwmeester sterk van start bij testevent Rio

Stefan (sportfreak)

Zeilster Marit Bouwmeester is zaterdag goed van start gegaan in het testevent in Rio de Janeiro. De Friezin eindigde in de eerste wedstrijd van de dag als tweede en finishte in de tweede race als zesde. Ze gaat daardoor aan de leiding in het klassement van de Laser Radial-klasse.

Ook windsurfster Lillian de Geus begon voortvarend aan het testevent voor de Olympische Spelen, die over een jaar plaatsvinden in de Braziliaanse stad. Ze staat na drie races geschoond vierde in de rangschikking. In de derde race rondde ze een verkeerde boei, waarvoor ze werd gediskwalificeerd.

Dorian van Rijsselberghe klom ook drie keer op zijn plank en werd net als De Geus in zijn derde race gediskwalificeerd. 'DVR' rondde echter niet een verkeerde boei, maar startte te vroeg. In het klassement is hij voorlopig de nummer zes.

Rutger van Schaardenburg presteerde wisselvallig in de Laser-klasse. Hij zeilde in zijn eerste wedstrijd naar de zeventiende plek, maar herstelde dat een race later met een vierde klassering.

Bouwmeester sterk van start bij testevent Rio
Bouwmeester sterk van start bij testevent Rio (Foto: ANP)