Robert Knepper scoort rol in iZombie

Peter Breuls

Prison Break-ster Robert Knepper heeft weer een nieuwe schurkenrol te pakken: hij zal de vader spelen van Blaine in iZombie.

Blaine, gespeeld door David Anders, was in het eerste seizoen, net als hoofdfiguur Liv Moore (Rose McIver), een zombie met volledig menselijk bewustzijn. Hij handelde echter in hersenen om deze te leveren aan andere zombies en schroomde er niet voor om er een dakloze voor om te leggen. Blaines vader Angus, gespeeld door Knepper, is "een gelikt zakenman die Blaine als een levenslange teleurstelling ziet." Blaine zal zich tot zijn vader richten nadat zijn hersenhandel inzakte na de gebeurtenissen in de eerste seizoensfinale.

Het is niet de eerste keer Knepper een schurkenrol speelt in een CW-serie. Eerder was hij al in rollen in Arrow en The Flash te zien. Zijn bekendste tv-rollen zijn wellicht die van Samuel Sullivan in het laatste seizoen van Heroes en Theodore 'T-Bag' Bagwell in Prison Break.

iZombie begint op 6 oktober aan het tweede seizoen op The CW. In Nederland is de serie nog niet opgepikt door een tv-zender.

Robert Knepper in Prison Break
Robert Knepper in Prison Break