Robotteam maakt goede kans op de wereldtitel

MarcusViridis

Lieve dames en Fok!kers, het is hoog tijd om de oranje vlaggetjes af te stoffen en over de straat heen te spannen, want 'we' staan in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal. En dan niet met een glazen man en zijn kornuiten, maar met robotvoetbal. Het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven speelt morgenochtend om drie uur tegen een Chinese tegenstander.

Of we een kans maken? Zeker! We maken zelfs een grote kans. Net zoals we dat bij het grotemannenvoetbal doen rekenen we ons voor het gemak maar alvast in de finale, waar ons wederom een Chinese tegenstander opwacht.

In de halve finale speelt het Nederlandse Tech United tegen team Ares, Bij winst mogen we het opnemen tegen team Water. Laatstgenoemde heeft in de groepsfase al gewonnen van de Robots uit de lage landen. 'Ze' verloren die wedstrijd met 2-1, maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn.

De Chinese robots speelde die eerste wedstrijd niet bepaald Fair Play met als resultaat dat er op het eind van de wedstrijd nog maar 1 speler van de Nederlanders op het veld stond: doelverdediger Hans van Sleutelen.

Zoals iedereen zich nog wel kan herinneren werd het team uit Eindhoven in 2012 wereldkampioen. Wie weet kunnen we ook dit jaar weer massaal langs de grachten onze helden toejuichen.

De wedstrijd kan live worden gevolgd via deze link.

De knuffelrobotDeze speler zit op de bank thuis