Reijners weg als coach vrouwenelftal

Redactie

Roger Reijners stopt als coach van het Nederlands vrouwenelftal. Zijn contract wordt per 1 augustus beëindigd, meldde de voetbalbond KNVB vrijdag. Tot er een nieuwe bondscoach is gevonden, neemt huidige assistent Sarina Wiegman de honneurs waar.

Volgens de KNVB heeft Reijners zelf laten weten dat hij zijn contract, dat in 2016 afliep, niet wilde verlengen. De KNVB besloot vervolgens het contract nu al te ontbinden, zodat gezocht kan worden naar een nieuwe bondscoach die dan ruim de tijd heeft de selectie voor te bereiden op het EK in 2017.

Reijners was afgelopen zomer met de Oranjevrouwen op het WK in Canada. Nederland haalde daar de achtste finales. Hij was sinds 2010 de bondscoach en kwam met het Nederlands vrouwenelftal ook uit op het EK in 2013.

"We kijken dan ook terug op een goede en vruchtbare periode. Maar met het aanstellen van een nieuwe coach kiezen we voor de lange termijn", zegt Minke Booij, de manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. Reijners begrijpt die keuze, al vindt hij het wel jammer dat er nu al een einde komt aan zijn carrière als bondscoach. "Natuurlijk had ik graag de Olympische Spelen in 2016 mee willen maken en daarna afscheid genomen."

Reijners weg als coach vrouwenelftal
Reijners weg als coach vrouwenelftal (Foto: ANP)