Star Wars Battlefront mini-Q&A

Wouter (2dope)

Sinds er gameplaybeelden van Star Wars Battlefront verschenen op E3, wordt DICE gebombardeerd met vragen over de game. Community manager Mathew Everett heeft de vier meestgestelde vragen beantwoord. Niet alle antwoorden zullen in goede aarde vallen.

Q: Hoe spawnen voertuigen in de Walker Assault-gamemodus?

A: In Walker Assault zijn voertuigen verbonden aan het power up-systeem. Wanneer je een voertuig-power up vindt in de map, zal je deze moeten activeren, zodat je meteen in het betreffende voertuig gespawned wordt.

Voertuig-power ups moeten binnen een bepaald tijdsbestek gebruikt worden. Dit is een designkeuze geweest om er voor te zorgen dat er een zo eerlijk mogelijke verdeling van power ups onder spelers plaatsvindt.

Q: Kunnen we Y-Wings besturen?

A: Y-Wings zijn AI-bestuurde voertuigen. Het zijn support-voertuigen die je als speler kunt oproepen in bepaalde gamemodi.

Q: Kunnen we een split-screenmodus verwachten op pc?

A: Split-screen zal alleen beschikbaar zijn voor PlayStation 4 en Xbox One.

Q: Telt XP die je opdoet in de campaign mee in de multiplayer-progressie?

A: Het spelen van missies beloont de speler niet met multiplayer career XP, maar je krijgt wel credit rewards die je kunt gebruiken om 'dingen' te unlocken. 

Everett gaf verder nog aan dat we in de komende maanden meer informatie kunnen verwachten over de multiplayermodi. Dat betreft onder andere de modi Supremacy, Fighter Squadron, Blast, Drop Zone en Cargo.

Star Wars Battlefront komt op 20 november uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.