NOC*NSF blijft dopingcontroles financieren

Redactie

ARNHEM Sportkoepel NOC*NSF heeft de voorgenomen bezuinigingen op het antidopingbeleid teruggedraaid. NOC*NSF wilde de geldkraan richting de Dopingautoriteit terugdraaien, maar kwam daar na kritiek uit de eigen achterban op terug. In het bestedingsplan voor volgend jaar is nog steeds ruim 900.000 euro gereserveerd voor dopingcontroles.

De voorgestelde bezuiniging op de opleiding van het kaderpersoneel wordt wel doorgevoerd. De sportkoepel trekt daar dit jaar nog 1,8 miljoen euro voor uit, maar volgend jaar is geen geld meer beschikbaar voor zogeheten 'kwaliteitsbevordering' van de personeelsleden.

Het totaalbudget voor 2016 daalt van 45 naar 40 miljoen euro, vooral omdat de inkomsten uit de Lottogelden achterblijven. Tijdens de ledenvergadering in mei was zelfs sprake van een mogelijke bezuiniging van 7 miljoen euro. Het bestuur heeft uiteindelijk besloten het bestedingsplan met 5 miljoen te verlagen. Dat gaat onder meer ten koste van de voorzieningen voor topsporters, die met een half miljoen wordt verlaagd naar 1,25 miljoen.