Geniaal: 'rocker' Kanye West te kijk gezet

anoniem_22072019030306

Dat Kanye West de plaatsvervanger van God én Jezus op aarde is, wisten we al. Maar afgelopen weekeinde claimde het heerschap ook nog eens de beste rocker ter wereld te zijn, om zich vervolgens live te wagen aan... Bohemian Rhapsody van Queen. Dat klonk werkelijk nergens naar, dus een radiostation in New York neemt het 'achtste wereldwonder' op de hak met een filmpje.

De iets te hard omhooggevallen hiphopper Kanye West behoorde afgelopen weekeinde tot de headliners op het bekende Engelse muziekfestival Glastonbury. Van tevoren was er al veel weerstand tegen zijn optreden. Bijna 135.000 mensen tekenden een online petitie om Kanye als act te weren.

Gitarist Ronnie Wood van de Rolling Stones liet ook van zich horen en noemde Kanye West een totaal verkeerde keuze voor het festival. 'Glastonbury is het huis van de rockmuziek. Kanye heeft niks met rock te maken. Hij is een prima entertainer en hij weet een publiek te boeien met al zijn gevloek. Maar als het gaat om waar dit festival om draait, is het de verkeerde keuze', zei Wood in maart.

Ligger
Afgelopen zaterdag was het dan zover. West mocht zijn kunsten vertonen op Glastonbury. Dat deed hij zodanig dat de ondertitelaars van de BBC met hun handen in het haar zaten. De rapper scheldt er lustig op los en gebruikt nogal graag het n-woord. De tikgeiten van de BBC riepen daarvoor het nieuwe woord 'ligger' in het leven. Ook het woord 'motherducker' beleefde zijn première. En was de rap van Kanye niet te verstaan, dan schreven de ondertitelaars simpelweg: HE RAPS.

Er was ook nog een komiek die het optreden van Kanye verstoorde door het podium op te rennen, maar helemaal mooi werd het pas toen de rapper zichzelf bekroonde tot 'beste rocker ter wereld'. Om het zoveelste gevalletje van zelfbevlekking kracht bij te zetten, waagde hij zich daarna aan een hilarisch slechte uitvoering van Bohemian Rhapsody van Queen.

Contest
Reden voor de New Yorkse radiozender Q 104.3 FM om een filmpje (link naar YouTube) in elkaar te draaien waarbij Freddie Mercury smakelijk lacht om de vocale kunsten van Kanye West, gevolgd door Freddie Mercury die op onnavolgbare wijze schittert, terwijl Kanye West sip toekijkt. De conclusie van de radiozender: Sorry.... no contest. Maar onbevoordeeld als wij zijn, zeggen wij: oordeel zelf...

 

Sorry....no contest: Kanye West vs. Freddie MercuryWant more of the best classic rock? >> Q1043.COM/LISTEN

Posted by Q104.3 FM on Monday, June 29, 2015