Murray weer de beste op Queen's

Redactie

Tennisser Andy Murray heeft voor de vierde keer het prestigieuze grastoernooi van Queen's gewonnen. De Britse hoop voor Wimbledon was zondag in de finale te sterk voor Kevin Anderson uit Zuid-Afrika: 6-3 en 6-4. De Schot was in 2009, 2011 en 2013 ook de beste op het ATP-toernooi in Londen. In dat laatste jaar won hij vervolgens als eerste Brit in 77 jaar ook het grandslamtoernooi van Wimbledon.

De nummer één van de plaatsingslijst moest zondag twee keer in actie, eerst nog in de halve finale tegen Viktor Troicki. Die partij was zaterdag tijdens de eerste set afgebroken vanwege regen. Murray maakte dat klusje zondagmiddag af met 6-3 7-6 (4) en stapte na een korte rustpauze weer het gras op. In de eindstrijd tegen Anderson toonde de 28-jarige Schot aan dat het met zijn vorm voor Wimbledon wel goed zit. De nummer drie van de wereld boekte zijn 34e toernooizege.

De Duitse tennisster Angelique Kerber heeft zondag haar derde toernooizege van dit jaar geboekt. De nummer tien van de wereld schreef het WTA-evenement van Birmingham op haar naam, door Karolina Pliskova uit Tsjechië in een zenuwslopende finale te verslaan: 6-7 (5), 6-3 en 7-6 (4). De 27-jarige Kerber was eerder dit jaar al de beste in Charleston en Stuttgart. Ze bracht haar totaal aantal WTA-titels op zes.

De Duitse tennisster volgt Ana Ivanovic op als winnares van het Engelse grastoernooi. Kerber had in de halve finale landgenote Sabine Lisicki verslagen (6-3 en 6-3).