Darter Van de Pas stunt met zege op Van Gerwen

Boris (borisz)

Darter Benito van de Pas heeft zondag voor een stunt gezorgd door zondag in de derde ronde van de International Darts Open Michael van Gerwen te verslaan. In het Duitse Riesa versloeg Van de Pas Mighy Mike met 6-4. Het was de eerste nederlaag voor Van Gerwen op de Europese Tour in 2015.

De partij begon wat moeizaam, maar Van Gerwen gooide wel 132 uit om de leg te pakken en Van de Pas direct te breaken. In de vierde leg trok Van de Pas de stand weer gelijk door 158 uit te gooien. Op 4-4 stond Van Gerwen op tops, maar zag toen Van de Pas 122 uitgooien en in de laatste leg was het Van Gerwen die scorend achter bleef, waardoor Big Ben toe kon slaan en de partij kon winnen.

Van Gerwen had wel een beter gemiddelde dan Van de Pas (97,68 om 92,61). Van de Pas staat momenteel 36e op de wereldranglijst en haalde afgelopen WK de derde ronde. De 22-jarige Tilburger haalde dit jaar verder een kwartfinale en een halve finale tijdens Player Championships. Vanavond zal hij in de kwartfinale aantreden tegen Justin Pipe, die met 6-2 te sterk was voor Max Hopp. 

Uitslagen derde ronde International Darts Open

Michael Smith 6-3 Steve Beaton
Terry Jenkins 6-2 Rowby-John Rodriguez
Ian White 6-3 Robert Thornton
Stephen Bunting 6-5 Peter Wright
Dave Chisnall 6-2 Brendan Dolan
Kim Huybrechts 6-4 Daryl Gurney
Justin Pipe 6-2 Max Hopp
Benito van de Pas 6-4 Michael van Gerwen

Programma kwartfinale (vanaf 19.00 uur)

Michael Smith v Terry Jenkins
Ian White v Stephen Bunting
Dave Chisnall v Kim Huybrechts
Justin Pipe v Benito van de Pas