Schaatser Blokhuijsen naar Team Stressless

Redactie

Schaatser Jan Blokhuijsen rijdt komend seizoen voor Team Stressless, de ploeg van de Belgische kopman Bart Swings en van technisch manager Bart Veldkamp. De 26-jarige Noord-Hollander komt over van Team Corendon, waar hij na een mislukt seizoen vertrok. De voormalig Europees kampioen allround (2014) gaat samenwerken met de Australische coach Desly Hill, de nieuwe hoofdcoach van Team Stressless.

"Ik heb rustig de tijd genomen om te ontdekken wat mijn beste route is richting de Spelen in Pyeongchang 2018. Ik heb alle opties afgewogen en uiteindelijk viel mijn keuze op Team Stressless. De individuele begeleiding die zij mij kunnen bieden samen met het vertrouwen dat ik heb in Desly als hoofdcoach en Bart Veldkamp als technisch manager heeft de energie gegeven waar ik naar op zoek was. Ik kijk met veel plezier uit naar het nieuwe schaatsseizoen", liet hij vrijdag weten.

Hill is geen onbekende voor Blokhuijsen en Swings."Ik ken beide schaatsers al goed vanuit hun achtergrond als inline-skaters. Daar heb ik ze van jongs af aan meegemaakt, dus ik weet wat voor soort atleten het zijn. Het is een mooie uitdaging om met hen toe te werken naar de Spelen van Pyeongchang."

Door de komst van Blokhuijsen zal Swings zijn kopmanschap gaan delen met de Nederlander. De Belg is tevreden over deze ontwikkeling. "Ik denk dat we elkaar goed aanvullen en samen sterker kunnen worden, zodat we met onze ploeg een belangrijke speler worden in het internationale schaatsen."

Ook Veldkamp reageerde verheugd "Ik heb Bart en Jan altijd als ideaal koppel gezien. Zowel wat betreft schaatsen als persoonlijkheid."