Luiten na eerste ronde US Open zevende, Woods faalt

Redactie

Golfer Joost Luiten heeft de eerste ronde van de US Open afgesloten op een gedeelde zevende plaats. Op Chambers Bay opende hij met 68 slagen (2 onder par). De Zweed Henrik Stenson en de Amerikaan Dustin Johnson gaan aan de leiding, met 65 slagen (vijf slagen onder par)

"Een rondje van 68 slagen is een goede start waar ik echt blij mee ben. Je hoopt op zo'n eerste score, want dat zit je meteen lekker in het toernooi. Ik heb naar mijn gevoel solide gespeeld. Vooral het putten ging prima. Maar ik heb hier nog een lange weg te gaan. Elke dag moet je top zijn als je hoog wil eindigen, zei de Rotterdammer, die vrijdag al om 07.44 uur (lokale tijd) van start gaat voor zijn tweede ronde.

Luiten haalde vorig jaar tijdens zijn debuut de cut niet. De winst ging naar de Duitser Martin Kaymer, die opende donderdag met een ronde van 72 slagen (twee boven par), net als de Noord-Ierse nummer één van de wereld Rory McIlroy die jaagt op zijn vijfde majortitel. De Amerikaan Jordan Spieth won in april op Augusta de eerste major van het jaar, de Masters.

Tiger Woods beleefde zijn slechtste ronde ooit op de US Open. Hij had voor zijn ronde maar liefst 80 slagen nodig, tien slagen boven par. Hij staat na de openingsdag 152ste, slechts twee golfers staan onder hem. Op een gegeven moment liet Woods zelfs zijn club uit zijn handen vliegen, zo erg was het met hem gesteld.