Beachvolleybalsters sluiten eerste dag gemengd af

heywoodu

De Nederlandse beachvolleybalsters zijn de Europese Spelen in Baku goed begonnen. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist wonnen hun eerste wedstrijd met speels gemak, Rimke Braakman en Jolien Sinnema hadden het moeilijker, maar wonnen ook.

Van Gestel en Van der Vlist kenden geen enkele moeite met het Bulgaarse duo Svetla Angelova en Irena Mishonova. In minder dan een half uur was het klusje geklaard en de eerste zege in de groep binnen: 21-10, 21-8. Braakman en Sinnema hadden meer moeite met de Russinnen Yulia Abalakina en Ksenia Dabizha. Ze verloren de eerste set, maar konden zich daarna terugknokken naar 1-1. In de beslissende derde set ging het lang gelijk op, tot het Nederlandse duo vanaf 7-7 wegliep naar de zege: 18-21, 21-15, 15-13.

"We hadden wat problemen in de eerste set", aldus Sinnema na afloop. "In de tweede set serveerden we met meer druk en sloegen we meer aces. We zijn nog wel een beetje op zoek naar de juiste flow". Braakman had wat meer vertrouwen: "Als we op ons best spelen kunnen we hier een medaille winnen." 

Van Gestel en Van der Vlist beginnen uitstekend aan hun jacht op de medailles (Foto: Getty)

De duo's spelen om 15.00 en 16.00 uur Nederlandse tijd hun tweede van drie groepswedstrijden. Woensdagochtend staat wedstrijd drie op het schema.

Update 20.28 uur

De tweede serie groepswedstrijden is voor de Nederlandse duo's niet volledig succesvol afgelopen. Dat was wel het geval voor Van Gestel en Van der Vlist, die opvallend makkelijk wonnen van de Finse tweelingzusjes Erika en Emilia Nyström: 21-15, 21-11. Woensdagochtend staan ze nog tegenover een Grieks duo om zich direct voor de achtste finales te plaatsen. 

Braakman en Sinnema hadden daarentegen een minder succesvol vervolg op hun openingswedstrijd. Tegen de Zwitsers Nicole Eiholzer en Nina Betschart ging het gelijk op, maar waren de Nederlandse dames net niet scherp genoeg: 19-21, 22-24. Woensdag wordt echter verwacht dat ze de derde groepswedstrijd, tegen twee Deense parttime volleybalsters, wel winnen, waardoor ze alsnog door mogen naar de knock-outfase.