'MvG' en Barney na koppelwedstrijd langs Noord-Ierland op World Cup of Darts

Boris (borisz)

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan in de halve finale van de World Cup of Darts. Pas na een beslissende koppelwedstrijd wist het koppel af te rekenen met het duo uit Noord-Ierland. 

Van Gerwen speelde eerst tegen Brendan Dolan. Van Gerwen mocht beginnen en Dolan ging goed mee. Tot en met de vijfde legs ging alles met de pijlen mee (3-2). In leg zes begon Dolan met 60, waarna Mighty Mike opende met 140 en pakte het initiatief in de leg. Hij had meerdere pijlen voor de wedstrijd nodig, maar trok de partij wel met 4-2 naar zich toe. Het was niet de beste partij van Van Gerwen, maar het was genoeg om te winnen. 

Van Barneveld trad vervolgens aan tegen Mickey Mansell. Barney kreeg direct vier kansen om Mansell te breaken, maar verzuimde dat om te doen, waarna de Noord-Ier toch op 1-0 kwam. Van Barneveld kon vervolgens ook zijn eigen leg niet houden, maar brak direct terug met een 122-finish via 2x triple 18 en dubbel 7. Hij hield daarna zijn eigen leg om op 2-2 te komen.

Met een twaalfdarter komt Mansell weer op voorsprong en Van Barneveld sleepte er daarna een beslissende leg uit. Na negen pijlen stond Mensell op 161 en Barney op 140. Mansell gooide uiteindelijk 64 uit om de partij naar zich toe te trekken. Een beslissende koppelwedstrijd moest gespeeld gaan worden. 

In de koppelwedstrijd lieten Van Gerwen en Van Barneveld even wie er de beste zijn. Met 107 gemiddeld werd er met 4-0 gewonnen. 

Vanavond worden de halve finales en finale gespeeld van de World Cup of Darts. Engeland, dat geen kind had aan Duitsland, speelt tegen België. Onze Zuiderburen versloegen Australië moeizaam met 2-1. Oranje zal aantreden tegen Schotland. 

Uitslagen kwartfinales World Cup of Darts

Land/Speler Land/Speler Uitslag
België Australië 2-1
Ronny Huybrechts Simon Whitlock 2-4
Kim Huybrechts Paul Nicholson 4-3
Koppel Koppel 4-2
Schotland Hong Kong 2-0
Gary Anderson Ting Chi Royden Lam 4-2
Peter Wright Scott MacKenzie 4-2
Engeland Duitsland 2-0 
Phil Taylor Jyhan Artut 4-1 
Adrian Lewis Max Hopp 4-0 
Noord-Ierland Nederland 1-2 
Brendan Dolan Michael van Gerwen 2-4 
Mickey Mansell Raymond van Barneveld 4-3 
Koppel Koppel 0-4 

Halve finales - zondagavond

Engeland - België
Schotland - Nederland