Gelijkspel Curaçao, Aruba verliest in WK-kwalificatie

Boris (borisz)

Curaçao heeft in de tweede ronde van de kwalificatie in de CONCACAF-zone van het wereldkampioenschap voetbal niet weten te scoren in het heenduel tegen Cuba. Ook de Cubanen wisten het net niet te vinden, waardoor het erop aankomt bij de return op Cuba. 

Wel is een aantal kaarten uitgedeeld op het veld. Twee Cubanen kregen een gele kaart, terwijl Gianluca Maria van Curaçao in de 87ste minuut met een rode van het veld werd gestuurd. Curaçao was overigens de bovenliggende ploeg, maar ook Cuba kreeg een paar aardige kansen. In het elftal speelden onder andere Eloy Room (Vitesse), Derwin Martina, Darryl Lachman (FC Twente), Dustley Mulder (Apollon Limassol), Kemy Agustien (Brighton & Hove Albion), Jeremy de Nooijer (Sparta) en Felitciano Zschuschen (NAC Breda) ook in. Over vier dagen is de return. 

"We hebben de kans op een mooie uitgangspositie laten liggen", somberde bondscoach Kluivert na het doelpuntloze gelijkspel in Willemstad (0-0). "Dat hier zo'n vijftienduizend mensen zaten, die zagen dat we met het voetbal op Curacao stapje voor stapje vooruit zetten, is prachtig”, aldus Kluivert. "Maar ik had ze liever een overwinning geschonken." 

"Er werden helaas alleen te veel kansen om zeep geholpen. Zonde, want als er één ploeg had verdiend om te winnen, dan waren wij dat. Cuba speelde met tien man achter de bal en was duidelijk naar het eiland toegekomen om niet te verliezen", aldus Kluivert. "Na een 0-0 in de heenwedstrijd kan het alle kanten op. En het voordeel is dat Cuba iets meer zal moeten komen. We moeten alleen uitkijken op de omschakelmomenten."

Aruba ging donderdag thuis in het heenduel met 2-0 onderuit tegen Barbados. Mario Harte en Emmerson Boyce waren de doelpuntenmakers. Zondag is de return op Babados. Eerder deze week ging ook Suriname onderuit in de WK-kwalificatie. Nicaragua was met 2-0 te sterk voor de ploeg van Dean Gorré.

Overige uitslagen

St. Vincent/Grenadines - Guyana 2-2
Antigua And Barbuda - Saint Lucia 1-3

De winnaars van de wedstrijden in de tweede ronde plaatsen zich voor de derde ronde, waarin opnieuw een tweekamp op het programma staat. De winnaars van die ronde plaatsen zich voor de eerste groepsfase, waarin ook de grote landen van de CONCACAF-zone (Mexico, Verenigde Staten, Costa Rica etc.) zullen instromen. 

Overige wedstrijden in de tweede ronde in de CONCACAF-zone

Puerto Rico - Grenada
Dominica - Canada
Dominikaanse Republic - Belize
Guatemala - Bermuda
Saint Kitts and Nevis - El Salvador