Devil's Third komt naar Europa

PoeHao

De Wii U-exclusive Devil’s Third komt 28 augustus uit in het Westen. Devil’s Third is een derde persoons schietspel met hack ’n slash-elementen en daarmee al erg origineel. Het feit dat deze orgasme van geweld op de Wii U uitkomt, maakt het helemaal bijzonder.

 

In de droefgeestige toekomstige wereld van Devil’s Third zijn de meeste satelieten neergestort op aarde en werken elektrische wapens niet meer. Daarop breekt er een wereldoorlog uit om de machtsbalans te verschuiven. In Devil’s Third is de camera boven je, behalve als je wilt schieten. Dan is het ‘gewoon’ een FPS. Naast schieten en wegduiken kun je ook vechten en trappen. Bedenker Itagaki is ook het brein achter Dead or Alive en Ninja Gaiden, dus dan begrijp je meteen dat het vechten er stevig aan toegaat. Jij bent Ivan, een huurling die zijn oude vriendenclubje moet uitmoorden. Alle wapens en methodes zijn daarbij geoorloofd. Je voormalige vrienden zijn trouwens terroristen en niet geheel weerloos.
Er is ook een online multiplayer waar je als burger je kan aansluiten bij verschillende clans. De bedoeling is dan zoveel mogelijk terrein te veroveren voor je clan.

In onderstaand filmpje geeft Tomonobu Itagaki informatie, achtergronden en gameplay van de game. Helaas doet hij dat in het Japans.