Toptaekwondoka Oogink draagt vlag bij Spelen Baku

heywoodu

Taekwondoka Reshmie Oogink draagt vrijdag bij de openingsceremonie van de eerste Europese Spelen de Nederlandse vlag. Chef de mission Jeroen Bijl heeft de 26-jarige vechtsportster uit Almelo aangewezen voor het feestelijke onthaal van de vijftig deelnemende landen in het National Stadium van Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Oogink is in Baku kanshebster voor een medaille. Ze hoort bij de beste drie op de wereldranglijst in haar gewichtsklasse (+67 kg). "Reshmie staat model voor Nederlandse topsporters die niet of nauwelijks financiële ondersteuning krijgen en toch op hoog niveau blijven meedoen. Ik heb daar groot respect voor", lichtte Bijl zijn besluit toe.

De taekwondoka voelt zich vereerd: "Ik ben nooit met dit soort dingen bezig, het kwam als een totale verrassing dat Jeroen mij vroeg, maar ik vind het een eer."

De Europese Spelen gaan vrijdag van start. Op FOK!sport zal vanaf vrijdag elke ochtend een voorbeschouwing online geplaatst worden met onder meer een vooruitblik op de wedstrijden en competities van de Nederlandse deelnemers.