'Total en Renault willen Lotus overnemen'

Peterselieman

Renault wil haar aandeel in de Formule 1 vergroten door het team Lotus over te nemen, zo bericht het Spaanse Marca. De Franse fabrikant levert momenteel alleen motoren aan Red Bull en Toro Rosso, maar wil met een eigen team weer meer op de voorgrond gaan treden.

In het verleden was Renault al eigenaar van het team dat momenteel onder de naam Lotus opereert. Om de overname mogelijk te maken zou het team hulp krijgen van brandstofleverancier Total. Mogelijk zou het nieuws rond de Grand Prix van Groot-Brittannië bekend worden gemaakt. Eerder werden gesprekken gevoerd met Toro Rosso.

Lotus zegt bij monde van directeur Matthew Carter van niets te weten. "De laatste informatie die ik in de media heb gelezen is dat wij eind mei ons team zouden verkopen. Het is nu begin juni en we zijn er nog steeds. Ik blijf hetzelfde zeggen; de aandeelhouders hebben ons verteld dat het team niet te koop is."

"Ondanks dat heb ik eerder in de pers al eens gezegd dat alles te koop is, als er maar genoeg geld op tafel komt. Laten we ook niet vergeten dat wij een langetermijn-contract hebben met Mercedes voor het leveren van motoren, en voor zover wij weten blijven we doorgaan met Mercedes. Meer kan ik er niet over zeggen."