Hockeydames winnen oefenwedstrijd van China

Redactie

Nederland heeft vrijdagavond op het veld van Scoop in Sittard, dat naar Maartje Paumen is vernoemd, gewonnen van China. Voor het oog van vierduizend toeschouwers won de ploeg van Sjoerd Marijne, die zich voorbereidt op de Hockey World League in Brasschaat, met 3-0.

In het eerste kwart blaften de Oranjevrouwen wel, maar beten ze nog niet. Via strafcorners van Maartje Paumen en Caia van Maasakker en een schot van Lidewij Welten was Nederland dichtbij de 1-0, maar de openingstreffer werd nog niet gemaakt.

In het tweede kwart was het wel raak. In de zeventiende minuut haalde Maria Verschoor binnen de cirkel hard uit en zette Naomi van As haar stick tegen de bal: 1-0. Daar stelden de Chinezen twee strafcorners tegenover, maar die verprutsten ze allebei.

Na rust was het wachten op de 2-0 en die viel ook. In de veertigste minuut gaf Ginella Zerbo het laatste zetje na een mooie aanval van Oranje, waarbij Naomi van As aan de rechterkant over de achterlijn dwars door de defensie sneed en de bal teruglegde op Carlien Dirkse van den Heuvel, die ‘m naar de geheel vrijstaande Zerbo passte.

Vier minuten later was het code oranje voor China. Lidewij Welten nam de 3-0 voor haar rekening uit een lange corner, nadat een strafcorner er niet was in gegaan. In het laatste kwart werd Nederland nauwelijks gevaarlijk meer, waardoor er 3-0 op het scorebord bleef staan.