Lading bloemen voor echtgenote Advocaat

Maarten (rubbereend)

De echtgenote van trainer Dick Advocaat kan een lading bloemen tegemoetzien. Dolblije fans van Sunderland startten spontaan een inzamelingsactie nadat de 67-jarige Hagenaar alsnog had ingestemd met een contract voor één jaar bij de Engelse club. Dat deed hij naar eigen zeggen met toestemming van het 'thuisfront'.

Advocaat kan bij de supporters van Sunderland niet meer stuk nadat hij als crisismanager de club in de laatste twee maanden van de competitie redde van degradatie. De vele verzoeken om aan te blijven, wees de oud-bondscoach van Oranje aanvankelijk af, omdat hij "ook een beetje aan het thuisfront" moest denken. Sunderland bleef Advocaat echter paaien ("ze bleven maar bellen") en uiteindelijk stemde hij in, met de goedkeuring van zijn vrouw.

Het streefbedrag van 200 euro voor het fleurige cadeau was razendsnel binnen en inmiddels is er al ruim 3000 euro opgehaald. In overleg zal het grootste deel van het geld worden verdeeld tussen een clubfonds en een liefdadigheidsinstelling naar keuze van de familie Advocaat. De actiesite kan je hier vinden, mocht je nog een donatie willen doen of de actuele stand willen zien.