Pirlo onthult transferplannen bij winst Champions League

Maarten (rubbereend)

Andrea Pirlo speelt zaterdag mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Juventus. Wanneer Juve de Champions League wint, denkt de Italiaanse middenvelder aan een vertrek uit Europa.

Pirlo heeft een mooi afscheid in gedachte. "Het winnen van de Champions League zou een mooi einde voor mij betekenen hier bij Juventus", zegt hij in gesprek met Times of India. "Als we winnen, vertrek ik wellicht bij Juventus. Juve is mijn laatste club in Italië. De MLS is een optie, maar op dit moment heb ik daar nog niet echt over nagedacht. Op dit moment denk ik alleen maar aan Juventus."

De 36-jarige middenvelder denkt nog lang niet aan stoppen. "Nee. Ik stop niet met voetballen", vervolgt Pirlo. "Ik ga door zolang ik nog iedere dag met een goed gevoel op het trainingsveld sta."

Pirlo treedt zaterdag aan voor zijn vierde Champions League-finale. "Een finale is altijd een unieke en speciale aangelegenheid. Het is altijd anders. Bij Juve weten we allemaal wat ons te doen staat. Barcelona is favoriet, maar in het voetbal is alles mogelijk."

"Ik weet hoe het is om een Champions League-finale te winnen, maar weet ook hoe het is om er een te verliezen. De verloren finale tegen Liverpool in Istanbul is niet alleen het pijnlijkste moment uit mijn carriere, maar uit mijn hele leven. Daar zal ik zaterdag nog wel een keer aan denken. Dat gevoel wil ik gebruiken als inspiratie, want zoals toen wil ik me nooit meer voelen", aldus Pirlo.

Pirlo denkt aan een vertrek bij winst in de Champions League-finale (PRO SHOTS/Insidefoto)
Pirlo denkt aan een vertrek bij winst in de Champions League-finale (PRO SHOTS/Insidefoto)