Nederlandse tennisdames starten goed in kwalificatie Rosmalen

Boris (borisz)

De Nederlandse tennisdames zijn de kwalificatietoernooi van het WTA-toernooi in Rosmalen goed begonnen. Richel Hogenkamp, Indy de Vroome, Lesley Kerkhove en Demi Schuurs wonnen vrijdag hun eerste partij. 

De Vroome boekte in Rosmalen een sterke zege op Julia Glushko (WTA-118) uit Israël. De nummer 222 van de wereld plaatste zich met een 6-2 en 6-3 overwinning voor de tweede ronde. Kerkhove was in twee sets te sterk voor de Spaanse Laura Pous-Tio (WTA-207). Het werd 6-2 en 7-5. De nummer 203 van de wereld had nooit eerder een winstpartij geboekt in Rosmalen. De Vroome en Hogenkamp Kerkove spelen tegen elkaar voor een plek in de derde kwalificatieronde.

Schuurs heeft een indrukwekkende zege geboekt. De nummer 642 van de wereld versloeg in twee sets de aanzienlijk hoger geklasseerde Bulgaarse Elitsa Kostova (WTA-177): 6-3 en 6-2.  Hogenkamp rekende razendsnel af met de Roemeense Elena Bogdan (WTA-355): 6-3 en 6-1. Schuurs en Hogenkamp zorgen zaterdag voor het tweede Nederlandse onderonsje in het kwalificatietoernooi. 

Mandy Wagenmaker (WTA-633), die met een wildcard kreeg voor het kwalificatietoernooi, neemt het later vandaag nog op tegen Ana Bogdan (WTA-178). Michaëlla Krajicek en Kiki Bertens zijn al geplaatst voor het hoofdtoernooi in Rosmalen. Krajicek kreeg een wildcard voor het hoofdtoernooi.