Jong Oranje klaar in Toulon na zeperd tegen Frankrijk

Boris (borisz)

Jong Oranje is er niet in geslaagd om de finale van het jeugdtoernooi in Toulon te bereiken. De ploeg ging in de laatste groepswedstrijd met 4-0 onderuit tegen Frankrijk. Winst was nodig om de finale te halen. 

Beide ploegen hanteerden in de openingsfase een hoog tempo. Jong Oranje trok langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe en kreeg na een kwartier spelen de eerste kans. Enkele minuten later viel vrijwel uit het niets de 1-0 voor Frankrijk. Een vermeende overtreding van Jordy de Wijs werd bestraft door de Mexicaanse scheidsrechter Macias Romo. De toegekende vrije trap werd snel genomen, waarna Romain Habran vernietigend uithaalde. Doelman Jesse Bertrams had het nakijken. 1-0 was tevens de ruststand. 

Jong Oranje moest in de tweede helft op zoek naar treffers en bondscoach Remy Reijnierse bracht meteen aanvaller Vincent Janssen in de ploeg, voor verdediger De Wijs. Dat hielp de ploeg niet, want kort na rust vloerde Clint Leemans tegenstrever Fares Balhouli in de zestien. Kaabouni schoot vervolgens raak vanaf de stip. Even later besliste Ulrich Nnomo het duel definitief door de 0-3 binnen te tikken.

Acht minuten voor tijd werd het zelfs 4-0 na een goal van Enzo Crivelli. Doordat de vierde treffer viel, liep Jong Oranje ook het duel om plek drie mis. Frankrijk staat in de finale en treft daarin de winnaar van groep B, dat wordt Mexico of Marokko. 

Opstelling Jong Oranje: Bertrams, Klaiber, Luckassen, De Wijs (41. Janssen), Kuipers, Haye (41. Warmerdam), Van Overeem, Leemans (56. Bijen), Van Overbeek, Vloet (75. Van der Heijden), Darri.