Groenendijk opvolger Dijkhuizen bij Excelsior

Redactie

Excelsior heeft Alfons Groenendijk aangesteld als nieuwe trainer. De 51-jarige coach is de opvolger van Marinus Dijkhuizen, die onlangs vertrok naar de Engelse club Brentford. Groenendijk heeft bij de Kralingse eredivisionist een contract voor twee seizoenen ondertekend.

Groenendijk was eerder coach van Willem II, FC Den Bosch en Jong Ajax. Als speler kwam hij uit voor clubs als FC Den Haag, Roda JC, Ajax, Manchester City en Sparta. Zijn laatste baan was in Roemenië, waar Groenendijk technisch directeur was van Universitatea Cluj.

"De gesprekken die ik heb gehad, hebben mij direct enthousiast gemaakt", vertelt Groenendijk. "Excelsior is een club die volop in beweging is en een bepaalde weg is ingeslagen. In mijn ogen is dat de juiste weg en een die bij mij past. Excelsior heeft niet voor niets afgelopen seizoen zo goed gepresteerd. Ik vind het heel leuk om mijn steentje bij te dragen om die weg te vervolgen. Ik ben niet iemand die het wiel opnieuw gaat uitvinden, maar graag verder gaat op de ingeslagen weg."

"In de gesprekken met de club merkte ik direct dat Excelsior een visie heeft en dat er echt beleid gevoerd wordt. De manier van trainen, de randvoorwaarden, de individuele krachtprogramma’s, de voeding, dat zijn allemaal facetten die op mij heel professioneel overkomen. Alle voorwaarden zijn daardoor aanwezig om te presteren. Excelsior is niet voor niets een club die in de lift zit en het is heel knap wat Excelsior in het afgelopen seizoen heeft gepresteerd."

Fons Groenendijk gaat aan de slag in Kralingen. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)
Fons Groenendijk gaat aan de slag in Kralingen. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)