Williams en Bacsinszky naar halve eindstrijd Parijs

Peterselieman

Serena Williams heeft zich zonder veel problemen geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. De Italiaanse Sara Errani was op het grandslamtoernooi van Parijs duidelijk een maatje te klein voor de Amerikaanse topfavoriete. Het werd 6-1 en 6-3.

Williams kende de afgelopen wedstrijden vaak een wat langzame start. Ditmaal was daarvan geen sprake. Ze walste in de eerste set over haar tegenstandster heen. Binnen een half uur had ze die set binnen. Errani wist slechts veertien punten te scoren, ongeveer de helft van het aantal van de nummer een van de wereld.

In de tweede set wist Errani wel haar services te behouden en maakte ze het Williams zeker in het begin ook lastig op haar opslag. Dat was vooral te danken aan de onnodige fouten van de Amerikaanse. Op 3-3 gaf Williams echter weer gas, waarna ze met twee breaks de partij in ruim een uur afrondde.

In de halve finale neemt Williams het op tegen Timea Bacsinszky die voor het eerst in haar carrière de halve finale van een grand slam bereikt heeft. De Zwitserse tennisster bereikte ten koste van de Belgische Alison van Uytvanck de laatste vier: 6-4 en 7-5.

Aanvankelijk leek het een snelle partij te worden, want de als 23e geplaatste Bacsinszky liep binnen een mum van tijd uit naar 3-0. Na de eerste set te hebben verloren kwam Van Uytvanck, de nummer 93 van de wereld, echter beter in haar spel.

Ook in de tweede set kwam ze een break achter, maar die wist de Vilvoordese knap weg te werken, zodat ze zelfs een 4-3-voorsprong nam. Bij een stand van 5-5 gaf Van Uytvanck het initiatief toch weer uit handen. Ze verloor haar opslag, waarna Bacsinszky de wedstrijd kon uitserveren.