Hockeysters Den Bosch winnen van SCHC na golden goal

Boris (borisz)

De hockeysters van Den Bosch hebben donderdagmiddag op bezoek bij SCHC een flinke stap gezet op weg naar de landstitel. De ploeg van Raoul Ehren won het eerste duel in de finale van de play-offs na verlening dankzij een golden goal van Lieke Hulsen: 1-2. Zaterdag of eventueel nog zondag kan Den Bosch het karwei thuis afmaken.

De eerste helft kende bijzonder weinig hoogtepunten. Den Bosch begon wel feller aan het duel dan SCHC, dat de eerste vijf minuten nauwelijks op de helft van de Bosschenaren kwam. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd, maar beide teams gaven elkaar nauwelijks ruimte. Grote kansen vielen er dan ook nauwelijks te noteren en ook werd er de eerste helft geen enkele strafcorner toegekend. Illustratief was de laatste minuut voor rust, toen Marloes Keetels de de cirkel inliep en had kunnen uithalen, maar in plaats daarvan een slechte pass gaf.

Pas vijf minuten na rust kreeg SCHC de eerste strafcorner van de wedstrijd. Caia van Maasakker legde aan, maar Den Bosch-goalie Josine Koning bracht redding. Vijf minuten later viel er dan toch een doelpunt, maar wel aan de andere kant. Sian Keil tikte de bal binnen na een actie van Lidewij Welten en bracht Den Bosch op voorsprong: 0-1.

Daarna kwam het duel eindelijk los, want SCHC ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel ook, tien minuten later. Van Maasakker mocht voor de tweede keer aanleggen voor een strafcorner en sloeg dit keer wel toe: 1-1. Niet lang daarna speelde ze weer een cruciale rol. Ze sloeg een inzet van Maartje Paumen uit een strafcorner uit de bovenhoek en redde haar ploeg daarmee van een achterstand.

Omdat beide ploegen er de resterende tijd niet in slaagden nog een treffer te maken, moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin kreeg Roos Drost een grote kans om het duel te beslissen, maar ze schoot de bal recht op keepster Koning af. Dat kwam SCHC duur te staan, want twee minuten later sloeg Den Bosch aan de andere kant toe. Lieke Hulsen scoorde en dompelde heel Bilthoven in rouw: 1-2.