Doden en gewonden bij gijzeling hotel Kabul

Redactie

Bij een gijzeling in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn woensdag zeker vijf mensen omgekomen, onder wie een Amerikaan en twee Indiërs. Ook zijn er zes gewonden gevallen. Dat heeft een Afghaanse politiechef bekendgemaakt. Een Afghaanse journalist meldt op Twitter dat er ook een Nederlander gewond zou zijn geraakt.

Drie gewapende mannen bestormden 's avonds een hotel en gijzelden meerdere mensen. Er was op dat moment een feestje voor buitenlanders en rijke Afghanen aan de gang, aldus Amerikaanse media. Na de bestorming ontstond een vuurgevecht met de politie dat vijf uur duurde. De schutters zouden zijn gedood.

Hoeveel mensen er precies in het Park Palace hotel waren toen de gijzeling begon, is niet duidelijk. Wel zouden er al 54 gasten uit het hotel zijn gehaald.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan nog niet bevestigen of er ook een Nederlander gewond is geraakt. De ambassade in Kabul zoekt dat uit.

Het populaire Park Palace hotel staat in de buurt van de Nederlandse ambassade en gebouwen van de Verenigde Naties. De aanval is nog niet opgeëist, maar de Taliban hebben vaker hotels bestormd in Kabul.

Woensdagmiddag pleegden de Taliban nog een aanslag tijdens een bijeenkomst van islamitische geestelijken in de provincie Helmand. Zeven mensen werden vermoord.

Doden en gewonden bij gijzeling hotel Kabul
Doden en gewonden bij gijzeling hotel Kabul (Foto: ANP)