Bottas lacht om Ferrari-geruchten

Peterselieman

Valtteri Bottas lacht om de geruchten dat hij naar het Fomule 1-team Ferrari zal gaan. De Williams-coureur zou bij de renstal uit Maranello een soort voorcontract getekend hebben, waarbij hij in 2017 in Italiaanse dienst zou komen. De Fin vindt het echter te vroeg om over zijn toekomst te praten.

Bottas: "Ik hoor veel verhalen en sommige daarvan zijn grappig, omdat alleen jij precies weet hoe het zit. Ik focus mij nu op dit seizoen en hoe ik samen met het team er het maximale uit kan halen. Van de rest weet ik niets af. Er zijn vaak zulke geruchten, dus daar hou ik mij niet mee bezig. Dat is voor het management. Ik hou mij bezig met dit jaar, omdat dit het beste voor mijn toekomst is."

Bij Williams heeft Bottas een aflopend contract. "Ik heb voor volgend jaar nog geen stoeltje." Maar met de toekomst houdt de Fin zich nog niet bezig. "Dat doet mijn management en misschien spelen er wel dingen die ik helemaal nog niet weet, dus je moet hen vragen. Als ze iets concreets hebben dan zullen ze dat met mij gaan bespreken, maar zover zijn we nog niet."

Bottas wil met Williams goede resultaten neer gaan zetten. De Fin weet dat het team tussen 2013 en 2014 een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt. Hij droomt van zeges, maar weet dat het team een lastige seizoensstart heeft gekend en nog hard moet werken om dit jaar het Mercedes en Ferrari lastig te kunnen maken.