Nachtwerk voor Murray in Madrid, Federer onderuit

Peterselieman

Tennisser Andy Murray trekt zijn winnende reeks op gravel door in Madrid. De Schotse nummer drie van de wereld, die maandag het ATP-toernooi van Barcelona op zijn naam schreef, bereikte in de Spaanse hoofdstad de derde ronde met een overwinning op Philipp Kohlschreiber: 6-4, 3-6 en 6-0. Het was wel een latertje voor Murray, die pas ruim na middernacht de baan op kon en rond 3 uur 's nachts de winst binnenhaalde.

De 27-jarige Schot vierde begin deze week in Barcelona zijn eerste toernooizege op gravel. Murray versloeg toen Kohlschreiber in de eindstrijd. Twee dagen later stonden de twee finalisten op het gemalen baksteen in Madrid opnieuw tegenover elkaar, met dezelfde winnaar. Murray strijdt met de Spaanse tennisser Marcel Granollers om een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi. Granollers klopte de Fransman Gaël Monfils met 7-6 (6), 6-7 (7) en 6-4.

Roger Federer is in de tweede ronde in Madrid blijven steken. De nummer één van de plaatsingslijst moest na een partij van meer dan 2,5 uur in drie tiebreaks zijn meerdere erkennen in de jonge Australiër Nick Kyrgios: 7-6 (2), 6-7 (5) en 6-7 (12).

De twintigjarige Kyrgios stond vorige week nog in de finale van het toernooi van Estoril. Daarin was de Fransman Richard Gasquet echter te sterk. Om de kwartfinales in Madrid te bereiken, moet Kyrgios afrekenen met de Amerikaan John Isner.