Hockeyster Drost schiet SCHC in laatste minuut langs Laren

Redactie

Hockeyclub SCHC is zondag uitstekend begonnen aan de play-offs. Op bezoek bij Laren won Stichtsche met 1-2. Pas in de laatste minuut wist Roos Drost een strafcornervariant binnen te tippen.

De wedstrijd werd vooraf gegaan aan een minuut stilte vanwege het overlijden van SCHC-lid Diederique Heuff, die van jongs af aan betrokken is geweest bij de club. Na het fluitsignaal schoot SCHC direct uit de startblokken. De ploeg was in de eerste minuten al dicht bij een eerste treffer, maar Joyce Sombroek stond een aantal keer goed in de weg. In de twaalfde minuut was het toch raak. Maike Stöckel wist de bal met een hoge backhand bij de tweede paal langs de keeper te prikken.

SCHC oogde sterker, maar Laren kwam tegen het einde van de eerste helft beter in de wedstrijd. De bal werd een aantal keer gevaarlijk de cirkel ingeschoten. In de 30ste minuut wist Fabienne Roosen haar stick tegen een inkomende bal te leggen en liet daarmee keepster Floortje Engels kansloos.

Pas in de tweede helft barstte de strijd echt los. Beide ploegen wilden een eventuele verlenging voorkomen en gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk in de allerlaatste minuut. Op aangeven van Caia van Maasakkers tipte Roos Drost behendig de bal achter Laren-keepster Joyce Sombroek. Daardoor verschafte SCHC zichzelf een uitstekende positie om de finale te halen.