Huntelaar scoort eindelijk weer voor Schalke, Hoffenheim stuit opmars Dortmund

Redactie

Klaas-Jan Huntelaar heeft zaterdag een einde gemaakt aan zijn lange periode zonder doelpunten in de Bundesliga. De Nederlandse spits maakte twee doelpunten voor zijn club Schalke 04 in het thuisduel met VfB Stuttgart. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de zege: 3-2.

Huntelaar stond sinds 29 november droog. Tegen Stuttgart had hij maar negen minuten nodig voor hij zijn eerste treffer liet aantekenen: 1-0. Martin Harnik bracht de ploeg van trainer Huub Stevens echter nog voor rust op gelijke hoogte. Stuttgart kwam kort na rust zelfs op voorsprong via Filip Kostic: 1-2. Huntelaar zorgde daarna voor de gelijkmaker. Daar leek het bij te blijven, totdat Florian Klein in de 89e minuut de bal in eigen doel werkte.

Borussia Dortmund heeft de goede lijn van de laatste weken zaterdag niet kunnen doortrekken tegen Hoffenheim. De bekerfinalist kwam in Hoffenheim niet verder dan 1-1. Daardoor raken voor Dortmund de plekken op de ranglijst die aan het eind van het seizoen recht geven op Europees voetbal, uit zicht.

Hoffenheim kwam in eigen huis na ruim een half uur op voorsprong door een treffer van Kevin Volland. Twee minuten later bracht Mats Hummels de gelijkmaker al op het scorebord. Beide ploegen kregen daarna kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer.

Werder Bremen profiteerde van de remise in Hoffenheim. Dankzij een treffer van Davie Selke won die ploeg met 1-0 van Eintracht Frankfurt. Daarmee passeerde Werder op de ranglijst Dortmund en Hoffenheim. Werder staat zevende, de laagste plek die nog recht geeft op Europees voetbal. Dan moet VfL Wolfsburg wel de bekerfinale winnen van Dortmund.

Overige uitslagen

15:30 FC Augsburg 0-0 1.FC Köln
15:30 SC Freiburg 1-2 Paderborn
15:30 VfL Wolfsburg 2-2 Hannover 96 (Dost 1x)