Hockeyer Briels verlaat Oranje Zwart gaat terug naar België

Redactie

Hockeyer Thomas Briels speelt volgend seizoen niet meer voor Oranje Zwart. Dat melden de Eindhovenaren op hun website. De 27-jarige Belgisch international keert terug naar zijn oude club Dragons.

Briels speelt al zeven seizoenen voor Oranje Zwart en is uitgegroeid tot één van de steunpilaren van de ploeg. Dit seizoen heeft de aanvaller veertien veldgoals gescoord. Vorige week won hij met OZ de Euro Hockey League en vorig jaar veroverde hij de landstitel.

Op de site van Oranje Zwart legt Briels zijn keuze uit: "Ik heb lang nagedacht over alle voor- en nadelen en heb zoals altijd mijn gevoel gevolgd. Ik heb altijd gedroomd om ooit terug te keren naar de club waar ik ben opgegroeid. Ik wil heel graag nog een paar jaar het beste van mijzelf laten zien aan mijn familie en beste vrienden."

"Dit hoofdstuk van mijn leven afsluiten is een hele moeilijke beslissing geweest. Mijn carrière bij Oranje Zwart is een jongensdroom die is uitgekomen. Daarnaast heb ik er vrienden voor het leven gemaakt. Ik zal Eindhoven en Oranje Zwart nooit vergeten en altijd met veel plezier terugdenken aan de tijd die ik hier heb beleefd."