Bayern rolt Frankfurt eenvoudig op, Gladbach te sterk voor Dortmund

Redactie

Bayern München won zaterdagmiddag met weinig moeite van Eintracht Frankfurt. Daarmee is het weer een stapje dichterbij de landstitel gekomen.

Vanaf het begin van de confrontatie, was het duidelijk dat de bezoekers uit Frankfurt vooral de schade beperkt wilden houden. De verdediging van de gasten werd door Bayern ver teruggedrongen, waardoor het elftal van Guardiola opzoek moest naar gaatjes. Al na een kwartier kon de Europese grootmacht die ruimte vinden.

Een perfecte voorzet van Müller kon door Lewandowski worden gevolleerd. Zijn schot verdween hard en hoog in de linkerbovenhoek, doelman Trapp was kansloos: 1-0. Een droomstart voor de Beierse formatie. Bayern wilde meer en ging opzoek naar de tweede treffer, maar kon ondanks kansen voor Müller en Götze bleef de teller voor de theepauze steken.

Na rust denderde de Bayern-trein gewoon door. Het elftal van Guardiola vloog Lewandowski in de 66e minuut om de hals toen hij kon scoren, nadat Götze dat had nagelaten: 2-0. En de druk bleef op Frankfurt, dat er sporadisch uit kwam, maar nooit echt gevaarlijk kon worden.

Acht minuten voor het einde kon aangever van de eerste goal, Müller, ook zijn duit in het zakje doen. Op aangeven van Mitchell Weiser schoot de Duitse international vanuit een moeilijke hoek raak: 3-0. Daarna bleven er kansen op meer, maar waren deze niet besteed aan Lewandowski en Götze. De ruime overwinning zorgt ervoor dat de champagne koud gezet kan worden in München.


Borussia Dortmund moest zaterdag zijn meerdere erkennen in Borussia Mönchengladbach. Het elftal van Jürgen Klopp werd met 3-1 verslagen.

De stadionbezoekers zaten nog niet op hun plek, of de thuisploeg had al de ban gebroken in Gladbach. Na een schot van Johnson, was Wendt er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-0. De vroege achterstand noopte Dortmund om meer risico’s te nemen en probeerde er via Blaszczykowski en Aubameyang uit te komen.

Toch was dat niet voldoende voor de manschappen van Klopp. Na een uitstekende tegenaanval van Borussia Mönchengladbach, was het Herrmann die Raffael wist te bereiken met een slidingpass. De Braziliaan faalde niet oog-in-oog met de goalie: 2-0. Borussia Dortmund leek in rouw gedompeld en mentaal geknakt.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld lange tijd hetzelfde. Gladbach had het betere van het spel en zag dat Raffael een levensgrote kans op de derde treffer miste in de 62e minuut. Maar lang hoefde de thuisfans niet te wachten om te hoeven juichen, want in de 67e minuut was het Nordtveit die van dichtbij kon scoren na een voorzet: 3-0.

Een kwartier voor het einde deden Die Borussen dan toch wat terug. Gündogan kon de bal binnenschieten nadat Dudziak de bal had teruggelegd op de rand van het strafschopgebied van Borussia Mönchengladbach: 3-1. Het bleek niet het startschot voor een grandioze comeback, slechts een doekje voor het bloeden.


Schalke 04 heeft zaterdag voor de vierde keer op rij niet weten te winnen in de Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen speelde op eigen veld met 0-0 gelijk tegen SC Freiburg. Schalke had bovendien nog geluk dat Julian Schuster een strafschop naast schoot namens Freiburg.

De laatste overwinning van Schalke dateert van 7 maart tegen Hoffenheim (3-1). Klaas-Jan Huntelaar speelde het hele duel bij Schalke, maar kwam dus weer niet tot scoren. De Nederlandse spits mocht voor het laatst op 29 november de handen in de lucht steken voor een competitiedoelpunt. Toen scoorde hij drie keer tegen FSV Mainz 05 (4-1).

Schalke blijft ondanks het puntenverlies vijfde op de ranglijst met 41 punten na 28 wedstrijden. Huntelaar en co lopen zelfs een punt uit op nummer zes FC Augsburg. Het verschil is nu twee punten. De ploeg van Paul Verhaegh ging met 2-1 onderuit bij degradatiekandidaat SC Paderborn. Verhaegh speelde het hele duel.