Liverpool in replay alsnog langs Blackburn Rovers

Redactie

Liverpool heeft zich niet nog een keer verslikt in Blackburn Rovers. Coutinho schoot de ploeg van manager Brendan Rodgers na rust naar de halve finale van de FA Cup: 0-1.

Liverpool verzaakte een maand geleden zich te plaatsen voor de halve finale van de prestigieuze FA Cup. Tweedeklasser Blackburn Rovers toonde zich destijds op Anfield een lastige tegenstander (0-0). Ook in de replay op Ewood Park het stonden The Rovers hun mannetje. Desondanks was de eerste helft voor The Reds.

Daniel Sturridge zag zijn inzet centimeters over de deklat vliegen en Coutinho zag zijn schot op het nippertje gered worden door doelman Simon Eastwood. Ondanks het overwicht bleef een goal voor rust achterwege. Na de pauze was Liverpool wél trefzeker, maar niet voordat Blackburn een keer heel gevaarlijk werd.

Goalie Mignolet maakte een paar minuten na de hervatting een inzet van Marshall onschadelijk. Een kwartier later zag de Belg toe hoe Coutinho aan de andere kant van het veld toesloeg. De Braziliaanse spelmaker combineerde met Henderson en schoot het leder hard en laag in de verre hoek, 0-1.

Liverpool kreeg na de openingstreffer kansen om het duel te beslissen, maar Sturridge kreeg in kansrijke positie de bal niet tussen de palen. Ook Raheem Sterling was dichtbij de beslissing. Omdat de score niet werd verdubbeld, bleef het spannend. In de slotfase was bijna sprake van een stunt.

Eastwood was in de blessuretijd naar voren gesneld bij een lange inworp. De bal viel in zijn voeten en hij stuurde het leder richting het Liverpool-doel. Mignolet moest zich strekken en wist zo een nieuwe blamage te voorkomen. Liverpool mag zich op zondag 19 april melden in Wembley, waar Aston Villa de volgende tegenstander is.

De ploeg speelde in de kwartfinale van de FA Cup met 0-0 gelijk tegen Blackburn Rovers. Volgende week vindt de beslissing plaats in een uitwedstrijd voor Liverpool, dat lang niet de hele wedstrijd de bovenliggende partij was in de bekerwedstrijd. Liverpool had de pech dat ook Blackburn Rovers zijn mannetje steeds stond. Vooral in de eerste helft kwam de ploeg gevaarlijk uit de hoek. In de tweede helft was de organisatie goed genoeg om Liverpool van scoren af te houden.

Desalniettemin had de thuisclub de grootste kansen van de wedstrijd. Zo kopte Kolo Touré uit een vrije trap van Philippe Coutinho op de paal. De grootste aderlating voor Liverpool was het uitvallen van centrale verdediger Martin Skrtel. De Slowaak is ook dit seizoen een vaste waarde op Anfield Road. Halverwege de wedstrijd kwam het bericht al binnen dat de blessure van de verdediger waarschijnlijk meevalt.