Dortmund houdt hoop in bekertoernooi

Redactie

Borussia Dortmund houdt hoop op de DFB Pokal. De ploeg van trainer Jürgen Klopp, die een moeilijk seizoen doormaakt in de Bundesliga, bereikte dinsdag de halve eindstrijd van het Duitse bekertoernooi ten koste van 1899 Hoffenheim. Daar was wel een verlenging voor nodig. In de 107e minuut zorgde Sebastian Kehl voor de beslissing 3-2.

'BVB' kwam voor ruim 80.000 getrouwen vroeg op voorsprong door toedoen van Neven Subotic. De bezoekers reageerden snel via Kevin Volland en Roberto Firmino; 1-2 was ook de ruststand. Na een klein herstelde Pierre-Emerick Aubameyang het evenwicht. Daar bleef het echter bij in de reguliere speeltijd.

VfL Wolfsburg bereikte eveneens de laatste vier. De nummer twee van de Bundesliga boekte voor eigen publiek een zuinige maar dik verdiende zege op SC Freiburg: 1-0. Bas Dost had een basisplaats maar scoorde niet. Hij werd in de slotfase gewisseld. De enige treffer in de Volkswagen Arena, waar amper 15.000 toeschouwers zaten, kwam op naam van Ricardo Rodriguez. De Zwitserse verdediger benutte met iets meer dan een kwartier op de klok een strafschop.