De Boer mikt op eerste competitiezege in Utrecht

Boris (borisz)

Ajax hoopt dit weekend voor het eerst sinds 1 maart 2009 een competitiewedstrijd bij FC Utrecht te winnen. "Laten we hopen dat het zondag gebeurt", aldus coach Frank de Boer. De trainer weet als geen ander dat Ajax het in de Galgenwaard altijd moeilijk heeft. "Voor Utrecht is dit de wedstrijd van het jaar. Sinds het speelschema bekend is, verheugen ze zich daar al op deze wedstrijd. Net zoals dat altijd bij ADO Den Haag gebeurt", vertelt de trainer tegen Ajax TV.

"Bovendien hebben ze zich er dankzij de interlandbreak twee weken op kunnen voorbereiden. We weten wat ons te wachten staat." Sinds De Boer hoofdtrainer bij Ajax is, won zijn elftal alleen in de bekercompetitie in Utrecht. In competitieverband lukte dat nog niet. Ajax kan zondag niet beschikken over Arek Milik. Hij liep in de wedstrijd van Polen tegen Ierland een knieblessure op. "Dat we hem moeten missen is uiteraard een aderlating. Hij is de enige speler die niet fit is teruggekeerd na de interlandperiode."

Toch was er ook goed nieuws rond de 21-jarige Pool. Deze week ondertekende de aanvaller namelijk een vierjarig contract in Amsterdam. De Boer: "Zowel binnen als buiten het veld is hij een echte prof. Gezien zijn jonge leeftijd gaan we met hem bij Ajax een mooie toekomst tegemoet." Ook Daley Sinkgraven is niet van de partij. Hij is nog niet voldoende herstelt van een liesblessure.