Eric Gerets kondigt afscheid aan

Peterselieman

Eric Gerets zal in 2016 zijn trainersloopbaan gaan beëindigen, zo heeft hij aangekondigd in de Belgische media. De 60-jarige Belg staat momenteel onder contract in de Verenigde Arabische Emiraten. In Nederland is hij voornamelijk bekend van zijn periode bij PSV.

Gerets stond als speler tussen 1985 en 1992 onder contract bij de Eindhovenaren. In die periode pakte de Belg de Europa Cup I, drie maal de KNVB Beker en zes maal de titel in de Eredivisie. Verder kwam de verdediger in zijn loopbaan 86 maal voor het Belgisch nationaal elftal uit. Tussen 1999 en 2002 was Gerets aan PSV verbonden als trainer en ook toen pakte hij tweemaal de landstitel. Als trainer heeft de Belg ook onder contract gestaan bij Lierse SK, Club Brugge, Wolfsburg, Galatasaray en Olympique Marseille.

Twee jaar geleden had Gerets een hersenbloeding. "Ik wil mijn contract bij Al-Jazira afronden, hopelijk zonder nieuwe gezondheidsproblemen. Ik moet profiteren van sommige kleine dingen nu het nog kan. Eindelijk tijd om te vissen en te reizen."

Eric Gerets kondigt afscheid aan (Pro Shots/Willem Vernes)
Eric Gerets kondigt afscheid aan (Pro Shots/Willem Vernes)