Sony koopt wat over is van OnLive

Kim (Kiimmmiiii89)

Sony Computer Entertainment koopt de overgebleven patenten en bezittingen van OnLive. De service van OnLive wordt op 30 april stopgezet.

Alle OnLive spelersdata worden verwijderd maar alle Steam-games die zijn gekocht via de service, blijven gewoon beschikbaar via Steam. "Het is met groot verdriet dat we de OnLive Game Service stop moeten zetten", schrijft OnLive. "Sony koopt belangrijke delen van OnLive en ze zijn niet van plan de service door te zetten."

Het is niet de eerste game streaming service die Sony koopt. In 2012 kocht Sony namelijk Gaikai voor 380 miljoen dollar en heeft het de techniek daarvan gebruikt voor de ontwikkeling van PlayStation Now. OnLive is al eens eerder verkocht, voor 4,8 miljoen dollar in 2012, toen had het bedrijf zo'n 30 miljoen dollar aan schuld. OnLive hield het hoofd nog een paar jaar boven water en kondigde in 2014 een nieuwe service genaamd cloud-based enterprise aan, waarmee bedrijven wanneer dan ook en op elk apparaat toegang hadden tot hun werk. "We bedanken jullie uit de grond van ons hart voor het zijn van een OnLive klant en wensen jullie het beste", aldus OnLive.