Djokovic naar halve finale Miami

Redactie

Titelverdediger Novak Djokovic heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het tennistoernooi van Miami. De 27-jarige Serviër, aanvoerder van de wereldranglijst, schakelde de Spanjaard David Ferrer uit in twee sets: 7-5 en  7-5. In de halve finales neemt Djokovic het op tegen de 29-jarige Amerikaan John Isner, die de Japanse topspeler Kei Nishikori verrassend uitschakelde: 6-4 en 6-3.

Djokovic kwam moeizaam op gang tegen de ervaren Spanjaard, als zesde geplaatst in het masterstoernooi van Miami, ook wel het vijfde grand slam genoemd. Hij kwam in de eerste set met 4-1 achter, maar kreeg toen vat op het spel van Ferrer en won zes van de volgende zeven games. In het tweede bedrijf beet Ferrer zich vast in Djokovic, maar de Serviër maakte het uiteindelijk vakkundig af. "Ik moest de punten echt verdienen, want mijn tegenstander gaf ze niet cadeau", zei de viervoudig winnaar van Miami na de partij.

Hij vreest Isner: "Waarschijnijk de beste serveerder van dit moment. Hij speelde geweldig tegen Nishikori." De als 22e geplaatste Amerikaan, die met zijn 2,08 meter de gestalte heeft van een basketballer, rekende in zeventig minuten af met de als vierde geplaatste Japanner. Nishikori had op weg naar de kwartfinales in Miami slechts tien games afgestaan en liefst vijftien keer de service van zijn tegenstanders gebroken, maar tegen de ontketende Isner wist hij nietéén breakpoint af te dwingen.

De andere halve finale in Miami gaat vrijdag tussen de Schot Andy Murray en de Tsjech Tomas Berdych.