Vanilla Ice akkoord met taakstraf om diefstal

Redactie

Vanilla Ice is donderdag akkoord gegaan met een taakstraf, meldt Palm Beach Post. In ruil wordt de aanklacht van woninginbraak en diefstal tegen hem ingetrokken.

De 47-jarige rapper en realityster, die echt Robert Van Winkle heet, werd in februari gearresteerd omdat hij onder meer meubels, fietsen en zwembadapparatuur zou hebben gestolen uit een verlaten woning in zijn wijk. Hij kwam twee uur later op borgtocht vrij.

Volgens de Ice Ice Baby-rapper was het allemaal een misverstand. Hij zou op het punt hebben gestaan het verlaten huis, dat op naam van een in 2008 overleden man staat, te kopen. Hij zou aan een medewerker hebben gevraagd de spullen uit het lege huis te verhuizen naar een andere woning in dezelfde wijk, die hij aan het renoveren was voor zijn realityshow The Vanilla Ice Project. "Ik had nooit criminele bedoelingen", zei Van Winkle na afloop van de hoorzitting donderdag. "Ik ben blij dat het opgelost wordt."

De taakstraf van 100 uur mag Van Winkle vervullen bij Habitat For Humanity, een hulporganisatie die huizen bouwt voor arme mensen en waar hij toch al woordvoerder voor is. "Dit is een makkie", zei hij over de straf. "Het is net zoiets als de paus vragen om te bidden." Naast de taakstraf moet Vanilla Ice 1139 dollar (1048 euro) betalen aan de nabestaanden van de huiseigenaar. Ook moet hij een vier uur durende anti-misdaadcursus volgen.