Brawl: horror partygame voor PS4

PoeHao

Het Poolse Bloober Team is bezig met een horror-party-game. Dat klinkt enigszins tegenstrijdig, maar tegelijkertijd intrigerend.
Brawl is een actie arcade horrorspel met MOBA-elementen.

Je zwerft met drie anderen door een doolhof en plaatst bommen voor elkaar. Je eigen bommen kunnen jou ook opblazen, dus wees voorzichtig. Degene die de meeste anderen weet op te blazen, wint. Het lijkt dus op oldschool Bomberman, maar de aanwezige MOBA-elementen geven het een twist. Er zijn namelijk acht personages om uit te kiezen met ieder hele eigen achtergrondverhaal en belangrijker nog: vaardigheden. Je zult dus uit moeten zoeken welke speelstijl het best bij je past. Een van de personages kan tijdelijk onzichtbaar worden, terwijl een ander een soort Medusa is en tegenstanders tijdelijk verlamd. Om de acht personages beter te leren kennen is er een verhaalmodus.

Daarnaast heeft Brawl ook challenges, arena’s en duels bedacht. Over de challenges willen de makers niet veel kwijt. In de arena moet je gewoonweg zoveel mogelijk kills maken om te winnen terwijl in duel er een tegen een wordt gespeeld, zodat het meer op een fightergame lijkt. De map is dan ook veel kleiner en je zult strategischer bezig zijn om de ander uit te schakelen. Het spel ondersteunt online multiplayer, maar ook lokaal, zodat je met vrienden op de bank kunt gamen.

Brawl komt heel binnenkort exclusief voor de PlayStation 4 uit.

Gameboard

Menu