Manor zegt deelname in Maleisië toe

heywoodu

Formule 1-renstal Manor heeft zijn deelname aan de Grand Prix van Maleisië over anderhalve week toegezegd. "We zijn erbij vanaf de trainingen op vrijdag. We staan er nu echt veel beter voor dan vorige week aan het begin van de eerste race", zei teambaas John Booth van de renstal, die de doorstart is van het failliete Marussia.

Manor bracht de twee oude bolides van Marussia naar het circuit van Melbourne, maar de voertuigen kwamen niet uit de garage tijdens de Grand Prix van Australië. Een straf bleef uit, omdat de internationale autosportfederatie FIA vond dat Manor al het mogelijke had gedaan om in actie te komen. Formule 1-baas Bernie Ecclestone was minder blij. Hij weigert het transport van Australië naar Maleisië voor zijn rekening te nemen.

Booth begreep de onvrede, maar bezwoer woensdag dat het Manor menens is in de Formule 1. "Ik snap dat de mensen wat cynisch waren in Melbourne, maar voor ons was het een serieuze zaak. We brachten niet voor de lol dertig ton materiaal en veertig man personeel naar het circuit. Ook hebben we aan al onze sponsorverplichtingen voldaan."